Search

Su Şartlandırması Nasıl Yapılır, Faydaları Nedir?

13/03/2020

Dünyada ve ülkemizde endüstrinin gelişmesiyle, buhar kazanları ve soğutma sistemleri işletmelerin vazgeçilmez birer parçası haline gelmiştir. Sistemlerin kışır ve korozyona karşı faydalı kullanım ömrünü arttırmak, enerji kaybını önlemek, bakım ve işletme masraflarını azaltmak için en etkili koruyucu yöntem su şartlandırmadır.

su hakkinda gebzejpg 1
Su Şartlandırması Nasıl Yapılır, Faydaları Nedir? 2

Su şartlandırma iki şekilde yapılır:

  1. Ön Şartlandırma: Suyun filtrasyon, yumuşatma, demineralizasyon, ters osmoz gibi arıtma ünitelerinden geçirilmesidir. Ön şartlandırma sadece kışır oluşumunu önlemek ya da yavaşlatmak için yapılır, ancak tek başına yeterli değildir.
  2. Kimyasal Şartlandırma: Günümüzde hem kışır, hem de korozyon, hem de mikrobiyolojik çürümeye karşı kullanılan en etkili yöntemdir. Ancak mutlaka doğru kimyasalın, yeter miktarda ve doğru yerde kullanılması ile fayda sağlamaktadır. Aksi takdirde fosfat taşı oluşumu gibi çözümü olmayan sorunlara yol açabilmektedir.

Biz su şartlandırmanın işletmelerin verimliliği ve çevreye etkilerinin azaltılması için en önemli gelişim alanlarından biri olduğunu düşünüyoruz. Doğru şartlandırma ile işletmelerinizde ürün kalitesi, yaşam koşulları ve enerji tasarruf oranınızda büyük gelişmeler sağlanabilir. İşletmenizde şartlandırmaya başlamadan önce bir yılda sağlayacağımız tasarrufu hesaplıyor ve sunuyoruz.

#cemkimsan #suşartlandırma #enerjiverimliliği